Санітарні та протиепідемічні вимоги в області порушують майже 27% перевірених закладів

249249512_4536849789705254_2405491667422437338_nОбласне управління Держпродспоживслужби продовжує здійснювати посилений державний санітарно-епідемічний нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.

Із початку жовтня Держпродспоживслужбою області проведено майже 900 перевірок. Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені майже у 27% випадків.

З початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні понад 13,8 тисяч перевірок. Порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені у 22% випадків.

Найбільше порушень реєструвалось у закладах продовольчої торгівлі (32%), громадського харчування (31 %) та на агропродовольчих ринках (20%).

Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу, антисептиків, маркування в черзі з дотриманням дистанції, недотримання дистанції відвідувачами закладів та ін.

За результатами перевірок склали 826 протоколів, наклали штрафів на 215 305 грн.

Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують здійснювати відповідні профілактичні заходи.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *