Результати перевірок об’єктів продовольчої торгівлі та громадського харчування у Смілі

завантаженняВ 2018 році фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели 55 комісійних перевірок. Їх проводили у школах, інтернатах, дитчадках, у ВНЗ, закладах професійної освіти, а також у відпочинкових таборах, пунктах доочищення питної води, міському сміттєзвалищі, об’єктах громадського харчування, продовольчої торгівлі, закладах громадського харчування, які займаються виготовленням та реалізацією вуличної їжі. Окрім того провели рейд стихійнимими ринками та місцям незаконної торгівлі харчовими продуктами у Смілі.

Зокрема, у ході комісійних перевірок на об’єктах продовольчої торгівлі, громадського харчування фахівці виявляли системні порушення санітарного законодавства та ветеринарно-санітарних вимог.

Це – не дотримання потоковості технологічного процесу, порушення температурного режиму холодильного обладнання при зберіганні харчових продуктів та продовольчої сировини, відсутність контрольних засобів виміру температури.

Також було виявлено, що власники закладів не проводили дезінсекційні та дератизаційні роботи, порушення в проходженні персоналом  профілактичного медичного огляду згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 №280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», не створено умови для дотримання  персоналом правил особистої гігієни, не дотримуються правила зберігання харчових продуктів.

Серед порушень також зазначено відсутні записи про заходи, які вживаються для управління небезпечними факторами, не ведуться та не зберігаються протягом трьох місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні, відсутній договір щодо утилізації (знищення) харчових відходів, інвентар (ножі, дошки), кухонний посуд, прибиральний інвентар, ємкості для збору побутових та харчових відходів  не марковані, зберігання не впорядковано, на дезінфекційні засоби відсутні свідоцтва про державну реєстрацію та методичні вказівки щодо застосування для проведення обробки посуду, обладнання, інвентарю та інше; на синтетичні миючі засоби для миття столового та кухонного посуду  відсутні висновки державної санепідекспертизи та відсутність належних умови для миття столового, кухонного та скляного посуду.

За результатами комісійних перевірок було вжито ряд заходів:

  • тимчасово призупинено експлуатацію 11 закладів на санітарний день,
  • тимчасово відсторонено від роботи 66 осіб,
  • прийнято позаплановий залік з гігієнічного навчання у 77-ми осіб,
  • запропоновано до зняття з реалізації 357 кг недоброякісної,
  • небезпечної харчової продукції,
  • притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3-х осіб.

Про результати комісійних перевірок для вжиття відповідних заходів повідомлені управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради, адміністрації дитячих навчальних закладів, приватні підприємці, інформують у Смілянському міському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *