Результати перевірок дотримання санітарного законодавства за І квартал 2019 року

В І кварталі 2019 року фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області в порядку державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства проведено 3 планові перевірки об’єктів нагляду (2 дошкільних навчально-виховних заклади, 1 промисловий об’єкт), порушення санітарних норм та правил виявлені на 2-х об’єктах.

За результатами перевірок керівництву закладів надіслано приписи по прийняттю заходів для усунення виявлених порушень. Проведено також 5 позапланових перевірок, із них: за заявами суб’єктів господарювання – 3 (лікувально-профілактичні заклади), по контролю виконання приписів – 2 (КП «ВодГео», Смілянська міська лікарня).

За результатами планових та позапланових перевірок за виявлені порушення на керівників об’єктів винесено 2 постанови про накладення штрафів на суму 850 грн., штрафи утримано, тимчасово відсторонено від роботи 26 осіб за порушення в термінах проходження періодичних медичних оглядів, інформує в.о. Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Тетяна Куліда.

На виконання рішення комісії ТЕБ та НС виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області від 21.02.2019р. протокол №5 «Про стан санітарно-епідеміологічної ситуації в місті та заходи щодо недопущення її ускладнення» затверджено план проведення комісійних із залученням спеціалістів Держпродспоживслужби перевірок об’єктів, які мають важливе соціальне значення.

В рамках зазначеної роботи фахівці служби взяли участь у 5-ти комісійних перевірках об’єктів нагляду, зокрема, загальноосвітня школа, заклади профтехосвіти, громадського харчування, пункти доочищення питної води. За результатами комісійних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів, у 100% випадків виявлені порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів, ветеринарно-санітарних та санітарно-гігієнічних вимог до постачання, безпеки, якості, умов зберігання, реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв.

За пропозиціями Держпродспоживслужби відсторонено від роботи 15 працівників до проходження профілактичних медичних оглядів; знято з реалізації понад 43 кг харчової продукції у закладах профтехосвіти Сміли, на які на момент перевірки відсутні супровідні документи, що засвідчують їх якість та безпеку; організовано проведення позачергового гігієнічного навчання з прийняттям заліків фахівцями Держпродспоживслужби у 15 працівників з числа декретованих контингентів.

Адміністраціям та власникам зазначених закладів направлені інформаційні листи з пропозиціями по усуненню виявлених порушень. За інформаціями, отриманими від суб’єктів господарювання, 70% порушень ліквідовані.

Оператори ринку попереджені про персональну відповідальність згідно ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» за порушення законодавства про безпечність та якість харчових продуктів.     

З актуальних питань  профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, в т.ч. ботулізм, з персоналом закладів проведено 32 бесіди, розповсюджено 12 пам’яток; керівникам, власникам закладів надані практичні рекомендації, консультації щодо використання відповідної законодавчої, нормативної документації. Фахівці Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжують широку роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо неухильного дотримання вимог законодавства про безпечність харчових продуктів, ветеринарно-санітарних вимог та вимог санітарного законодавства.

 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *