Реформа шкільного харчування: виклики, досягнення, перспективи

Під такою назвою відбувся Черкаський регіональний форум. Зібрались представники сфер, які дотичні до організації харчування дітей. Смілу представляли міський голова Сергій Ананко разом із начальником управління освіти, молоді і спорту Тетяною Трушковою.

В усіх школах харчування повинно бути смачним, якісним, безпечним, корисним, наголосила у онлайн-привітанні перша леді України Олена Зеленська.

Зазначалось на форумі, що наразі реформування харчування заплановане на період до 2027 року. За цей час всі разом маємо вирішити проблемні питань в організації харчування учнів в наших громадах.

Багато корисного учасники форму отримали під час тематичних дискусій. Виступи спікерів стосувались прозорого проведення закупівель, модернізації харчоблоків з застосуванням трьох технологічних моделей організації харчування, підготовки кадрового потенціалу. Головна увагу була приділена впровадженню безпечного та збалансованого харчування в закладах освіти.

Як зазначив міський голова Сергій Ананко, для деяких закладів освіти Смілі вже розроблено проектно-кошторисну документації щодо модернізації харчоблоків. Також будуть реєструвати ці проєкти на державній платформі DREAM. Там є шанс отримати субвенцію на втілення цих планів у життя.

– Тож попереду ще багато роботи. Адже від якості харчування дітей напряму залежить і їх здоров’я. В цьому ми маємо працювати спільно з батьками. Адже прищеплювати корисні харчові звички можна лише комплексно, – зазначив очільник Сміли у своєму Телеграм-каналі.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.