ТОВ «Завод Смілянська Хлодня», розташоване у Смілі, – одне із найбільших підприємств з виробництва і переробки заморожених овочів, фруктів і ягід в Україні. Учасники ягідного форуму S-Fruit Transformation відвідали його 4 квітня в рамках бізнес-туру, передає Kurkul.com.
За словами заступника директора з питань якості Наталія Лисенко, «Завод Смілянська Хлодня» працює з 2012 р. Першу продукцію випустили в липні того ж року. А потужності заводу сягають 2,1 тис. м. куб. Холодильні камери підтримують температуру -18..-22ºС, а потужність морозильних камер сягає 1 тис. т на місяць.
Підприємство має сертифікацію HAССP з 2014 року, що дозволяє експортувати 90% виробленої продукції за кордон.
Виробництво складається з таких етапів: спочатку сировина потрапляє на пункт прийому, далі в цех первинного охолодження на 80 т, де знаходиться від 8 до 12 год. Потім слідує цех первинної обробки (миття, чищення, нарізка). Для моркви, спаржевої квасолі, перцю застосовують бланшування. Далі потрапляє в тунель шокової заморозки від 10 до 30 хв. при температурі мінус 40ºС.
Залишити відповідь