Опублікувано розрахунок мінімальної вартості контрактного навчання-2020

2020bak-02“У 2020 році мінімальна ціна навчання на контракті не може бути меншою, ніж 60% від фінансування, яке держава виділяє в перерахунку на одного студента-бюджетника в конкретному університеті.

Це стосується лише 38 найбільш популярних спеціальностей та почне діяти для студентів, які вступатимуть у 2020 році, і не вплине на тих, хто вже навчається. Власне, навіть серед майбутніх першокурсників нововведення торкнеться максимум 16% цьогорічного набору”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний.

Мінімальна вартість навчання (індикативна собівартість) враховує доходи людей і не може бути вищою за 3 середні зарплати у області. Вона поширюється на 38 найбільш популярних спеціальностей у державних університетах і тих приватних, які будуть отримувати державне фінансування.

З-поміж них: право, економіка, політологія, менеджмент, маркетинг, міжнародні відносини, дизайн, туризм, спеціальності галузей інформаційних технологій та деякі спеціальності сфери охорони здоров’я, зокрема стоматологія, фармація, педіатрія тощо.

Повний перелік спеціальностей опублікований на сайті МОН.

Індикативна собівартість навчання на контракті у 2020 році коливається між 6 та 39 тисячами гривень. Водночас у майже 100 університетах та закладах фахової передвищої освіти мінімальна вартість контракту не буде перевищувати 20 тисяч гривень. А найбільш висока індикативна собівартість навчання встановлена лише у дев’яти закладах.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.