Найчастіше порушують протиепідемічні вимоги у закладах харчування, найменше – у закладах освіти

perevir_rikДержпродспоживслужба Чераської області упродовж року проводиле посилений санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням підприємцями та працівниками вимог санітарного законодавства, протиепідемічних заходів.

Перевірки проводили самостійно і спільно з представниками поліції.

Минулоріч провели понад 18 тисяч перевірок. Порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені у 21% випадків.

Найбільше порушень було у закладах громадського харчування. Із 1475 перевірених закладів порушення зафіксували у 437 (30%) випадках.

Найменше порушень було у дитсадках. Із 1192 закладів дошкільної освіти порушення зареєстрували у 78 (7 %) випадках.

Найчастішими порушеннями було недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами і недотримання дистанції відвідувачами закладів та ін.

За результатами перевірок, на посадових осіб за минулий рік складено 1192 протоколи, накладено 1172 адміністративні штрафи на загальну суму 303 501 грн, інформують в обласному управлінні Держпродспоивслужби.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *