У Смілянському району збільшилося виробництво м’яса та молока. Про це свідчать дані управління статистики у Смілянському районі. За січень-лютий цього року за попередніми даними у сільськогосподарських підприємствах Смілянського району вироблено 2510 т м’яса у живій вазі, 1768 т молока. У порівнянні до відповідного періоду минулого року м’яса вироблено більше на 3,1%, молока на 6,2%.
За цей період в сільськогосподарських підприємствах всіх форм власності збільшився, проти січня-лютого 2017р., обсяг вирощування худоби та птиці в живій вазі – на 9,9% і становив 2787 т. Відсоток вирощування до реалізації становив 111,0%, в тому числі великої рогатої худоби – 158,5% (вирощування 65 т), свиней – в 3 р.б. (125 т).
Середній надій молока від однієї корови, що була на початок року, збільшився проти рівня минулого року на 13,0% і становив в цілому по підприємствах району – 1238 кг.
Аналіз даних засвідчує, що у січні-лютому цього року в сільськогосподарських підприємствах покращились тенденції відносно обсягів виробництва тваринницької продукції, інформує начальник управління статистики у Смілянському районі Н.П. Пікулик.
В районі спостерігається зменшення поголів’я великої рогатої худоби на 2,8%, в т.ч. корів на 5,9%. Поголів’я свиней зросло на 31,2%.
Залишити відповідь