У третю неділю жовтня у державі відзначають День працівників харчової промисловості. Цей день є професійним святом для 15,2 тис. працівників області або для майже кожного третього працівника промисловості.
Про це інформують у головному управлінні статистики у Черкаській області.
Галузь займає ключове значення в промисловому потенціалі області. У січні–серпні 2019р. підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 27,9 млрд.грн, що становить 56,4% промислової продукції області та 8% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
За вісім місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом попереднього року харчовики збільшили виробництво маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів – у 8,4 раза, молока сухого знежиреного у первинних пакуваннях об’ємом більше 2,5 кг – у 3,2 раза, м’яса курей.
Продукція галузі має вагому роль в загальнообласному експорті товарів. Експорт зернових культур, жирів та олій у січні–серпні 2019р. становив 307,9 млн.дол.США або 58,7% від загальнообласного експорту.
В розвиток галузі підприємствами харчової промисловості за шість місяців 2019р. за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 511,9 млн.грн капітальних інвестицій або 13,3% загальнообласних обсягів та станом на 1 липня 2019р. залучено 217 млн.дол.США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), це майже дві третини залучених інвестицій у область.
Залишити відповідь