На Черкащині стали більше виробляти молока, менше – м’яса

молок_resizeУ 2020 році у всіх категоріях господарств індекс виробництва валової продукції в галузі тваринництва становить 98,5 відсотка у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА з посиланням на обласний Департамент агропромислового розвитку.

В сільгосппідприємствах реалізація худоби та птиці зменшилася на  2%. Спад виробництва стався за рахунок скорочення виробництва яловичини на 30% та птиці 1,3%.

Виробництво молока в сільгосппідприємствах збільшилося на 9,3 тис. тонн або 3,5 %.

Приріст за рахунок підвищення продуктивності корів, яка досягла 6429 кг, що на 272 кг більше минулорічного. Найбільший приріст виробництва в Маньківському, Золотоніському Жашківському та Чорнобаївському районах.

Проблемними питаннями у введені галузі наразі є недолік концентрованих кормів із низькою урожайністю кукурудзи, їх висока ціна та низька енергетична поживність силосу.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *