Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала де в країні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик. Результати дослідження оприлюднив у мережі Facebook голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. До кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, а також мороженої риби. Тобто всі продукти за вартістю яких слідкує Держстат.
За даними офіційної статистики традиційно найдорожче зібрати кошик у Києві. Він обійдеться в 728 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 595 грн. Різниця між цими регіонами становить 133 грн. Середня ціна по країні на набір із усіх видів м’яса – 650 грн, що становить майже 7% середньої зарплати.
Черкащина – серед областей із найдешевшим м’ясним кошиком. У нашому регіоні він коштує 624 грн.
ТОП-5 найдешевших регіонів виглядає таким чином: Тернопільщина, Волинь, Чернігівщина, Дніпропетровщина та Черкащина.
Також, за дослідженям Асоціації постачальників торговельних мереж Черкащина відзначилася найнижчими цінами на варену ковбасу. Максимальна ціна в країні на цей продукт – на Луганщині, де кілограм обходиться в 105,7 грн. Мінімальна в Черкаській області – 73,2 грн. Різниця в ціні – 32,5 грн.
А от п’ятірка найдорожчих «м’ясних» регіонів така: Київ – 728 грн, Київська область – 694 грн, Чернівецька – 674 грн, Закарпатська – 673грн і Луганська – 671 грн.
Залишити відповідь