За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке на постійній основі проводить Головне управління статистики, у домогосподарствах Черкащини одна особа споживала у середньому за місяць:
хліба і хлібних продуктів – 9,5 кг; м’яса і м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м’ясо) – 4,9 кг; риби та рибопродуктів – 1,9 кг; молока, молокопродуктів, масла (в перерахунку на молоко) – 18,4 кг; яєць – 20 шт.; олії та інших рослинних жирів – 1,5 кг; фруктів, ягід, горіхів, винограду, кавунів, динь – 3,5 кг; овочів, картоплі, грибів – 13,6 кг, у т.ч. картоплі – 5,7 кг; цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду – 3,1 кг.
У IІ кварталі 2018 року порівняно з відповідним періодом 2017 року відбулися зміни в структурі харчування домогосподарств Черкащини.
Збільшилось споживання риби та рибопродуктів на 18,8%, молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко) на 11,5%, фруктів, ягід, горіхів, винограду, кавунів, динь на 9,4%, м’яса, м’ясопродуктів та сала на 6,5%, хліба і хлібних продуктів на 4,4%, овочів, картоплі, грибів на 2,3% (зокрема, картоплі зменшилось на 3,4%).
Зменшилось споживання сала та жирів тваринних на 14,3%, яєць на 4,8%. Залишилось на рівні ІІ кварталу 2017р. споживання масла, олії та інших рослинних жирів, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду.
Залишити відповідь