Враховуючи початок сезону захворюваності на гострі кишкові інфекції, працівники Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб проводять активну інформаційно-просвітницьку кампанію з профілактики ГКІ.
Помічниці лікаря-епідеміолога Шевченківського залізничного відділу Ірина Мартиненко та Олена Сторчак провели низку заходів із запобігання тяжким інфекційним захворюванням: холері, черевному тифу, сальмонельозу, дизентерії тощо.
До бесід залучили працівників станції ім. Тараса Шевченка, оздоровчого пункту вокзалу, оборотного моторвагонного депо Т. Шевченка, провідників та пасажирів приміського залізничного сполучення.
Під час розмови обговорили джерела, шляхи передачі інфекцій, симптоми та ключові кроки в профілактиці.
Поява нудоти, блювоти, діареї, болів та спазмів у животі, лихоманки, ломоти в тілі, слабкості свідчить про захворювання на гостру кишкову інфекцію. Необхідно терміново звернутися по медичну допомогу.
У профілактиці ГКІ важливу роль відіграє дотримання правил безпечного харчування, а саме:
- чистота під час приготування їжі,
- відокремлення сирої їжі від готової,
- ретельна термічна обробка продуктів перед вживанням,
- правильне зберігання та споживання свіжих і вимитих продуктів.
Необхідно споживати безпечну доброякісну воду: водопровідну, за можливості – бутильовану.
Обов’язково дотримуйтесь правил особистої гігієни. Учасники заходу отримали листівки та ліфлети з теми «Профілактика кишкових інфекцій».
Залишити відповідь