Держпродспоживслужби щодо зберігання продуктів під час воєнного стану

1harch_otrЗ метою профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед цивільного і військового населення, пов’язаних із роботою пунктів харчування тимчасово переміщених осіб, військовослужбовців Збройних Сил України, підрозділів Сил територіальної оборони, Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області рекомендує дотримуватися наступних правил:

– готові харчові продукти та сировину приймати, зберігати, транспортувати та обробляти окремо;
– уважно вивчати маркування, перевіряти терміни придатності до споживання харчових продуктів, за найменших сумнівів щодо якості – не вживати;
– при розфасовуванні продукції безпосередньо волонтерами продублювати термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти і продумати меню на місці;
– зберігати продукти харчування, особливо ті, що швидко псуються, тільки з дотриманням термінів придатності, зазначених на упаковці;
– не купувати м’ясні продукти, в’ялену та копчену рибу, ковбасні, кондитерські та кулінарні вироби, консерви домашнього приготування у місцях несанкціонованої торгівлі, у випадкових осіб.

Окрім цього, харчоблок або пункт приготування їжі повинен бути забезпечений:

холодною та гарячою проточною водою гарантованої якості;
необхідним технологічним та холодильним обладнанням, столами для розробки харчових продуктів;
столовим та кухонним посудом, розробним інвентарем у достатній кількості;
мийними та дезінфікувальними засобами, антисептиками для рук тощо.

За перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звертайтеся до найближчої лікувальної установи за медичною допомогою або викликати «швидку». Самолікування небезпечне!

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *