У Черкаській області, як і в цілому в Україні, санітарно-епідемічна ситуація, пов’язана із спалахами гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, залишається напруженою.
Про це на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Смілянського міського управління Держпродспоживслужби Микола Щербаков.
У Черкаській області у 2019 році зареєстровано 5 випадків групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, внаслідок яких постраждала 81 особа, в тому числі 32 дітей. По Україні – 2568 осіб, у тому числі 1322 дітей.
Як свідчать результати розслідувань, основними причинами їх виникнення стали грубі порушення суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність харчових продуктів, санітарно-протиепідемічного режиму, правил особистої гігієни та інше.
У Смілі випадки групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння протягом 2019 року не реєструвались.
Впродовж 2019 року фахівці Держпродспоживслужби міста в провели 46 планових та позапланових перевірок об’єктів нагляду, порушення санітарних норм та правил виявлені на 16 (35%) об’єктах. Найбільша питома вага порушень зареєстрована при перевірці об’єкту централізованого водопостачання (100%), закладів оздоровлення та відпочинку для дітей (50%), дошкільних навчальних закладів (37%), лікувально-профілактичних закладів (29%) та ін.
У 2019 році під час комісійних перевірок соціально значимих об’єктів, порушення вимог санітарного законодавства виявлялись у 88% випадків.
З метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації в місті, зокрема з гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, комісія прийняла відповідне рішення для керівників підприємств харчової промисловості та громадського харчування, структурних підрозділів виконкому.
За інформацією офіційного сайту Смілянської міської ради
Залишити відповідь