Черкащина – зразкова область зі впровадження безпечного та здорового харчування

imgbigУ Черкаській області у 328 закладах середньої освіти відбулося оновлення шкільного меню до сучасних стандартів якості.

До нового навчального року закуплено 428 одиниць кухонного обладнання для 250 закладів на понад  6 млн грн. Ще 12 млн грн спрамовано на проєкт підтримки сучасної системи безпечного харчування.

У 425 школах (80%) впроваджена система безпечного харчування НАССР , що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції, решта закладів завершують процедури впровадження.

«У 171 школі Черкащини меню оновлено з використанням страв із рецептурного збірника авторитетного кулінарного експерта Євгена Клопотенка, інші школи рухаються за власними технологічними картами. Харчоблоки працюють у 529 закладах загальної середньої освіти, що покриває 99,3% території області. Тепер є меню, яке демонструє, що їжа для школярів може бути не лише корисною, а й різноманітною та смачною», – зазначив під час форуму «Реформа шкільного харчування» міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

У школах Черкащини майже 40% учнів 1-4 класів харчуються безкоштовно. Забезпечені безкоштовним харчуванням 100% дітей пільгових категорій. На забезпечення безкоштовного харчування учнів спрямовано 105,3 млн  грн.

Нагадаємо, у Черкаській області функціонує 533 заклади загальної середньої освіти, у тому числі 163 заклади у містах та 370 закладів у сільській місцевості.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *