Черкащина залишається в лідерах за виробництвом м’яса та яєць

продукція_продуктиЧеркащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 7, яєць – 2.

Про це повідомили в обласному управлінні статистики.

За 2021 рік всіма категоріями господарств вироблено 473,6 тис. т м’яса, що на 1,2% більше обсягу 2020р. Зменшилось виробництво молока на 5,3%, яєць – на 6,0% і склало відповідно 435,9 тис. т та 753,4 млн. шт.

Сільськогосподарськими підприємствами надоєно від однієї корови по 7011 кг молока, що відповідає 10 місцю серед регіонів України.

Порівняно з 1 січня 2021р. в усіх категоріях господарств зменшилась кількість великої рогатої худоби на 5,2% (в т. ч. корів – на 6,1%), свиней – на 5,4%, овець та кіз – на 1,6%. Зросла кількість птиці – на 1,7%.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *