Господарства Черкащини усіх категорій у 2019 році одержали 4,6 млн. т зерна. Це на на 2% менше обсягу 2018 року.
Із загального обсягу виробництво продовольчих культур збільшилось на 10%, інформують у Головному управлінні статистики у Черкаській області.
Виробництво зернових культур зменшилося за рахунок зниження урожайності на 4,3 ц/1 га.
В усіх категоріях господарств зменшилось виробництво цукрової сировини та сої, що обумовлене скороченням площ збирання та зниженням урожайності (виробництво становить відповідно 398,8 та 218,9 тис.т).
Основними товаровиробниками картоплі, овочів та плодоягідної продукції являються приватні господарства населення. Тут вироблено 94% загального обсягу картоплі (596,1 тис.т), 69% овочів (246,3 тис.т), 86% плодів та ягід (40,3 тис.т).
Виробництво картоплі в цих господарствах зменшилось на 33%, овочів – на 2%, плодів та ягід – на 18%.
Загалом, за обсягом виробництва зерна Черкащина посідає 4 місце серед областей України, а за урожайністю – друге.
Залишити відповідь