Черкащина робить вагомий внесок у виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 8, яєць – 10.
За 2018 рік всіма категоріями господарств вироблено 450 тис.т м’яса (у живій масі) та 660 млн. шт яєць, що на 5 та 3 відсотки більше обсягу 2017р. Зменшилось виробництво молока на 5% і склало 484 тис. т. Сільськогосподарськими підприємствами надоєно від однієї корови по 6501 кг молока, що відповідає 8 місцю серед регіонів України.
У порівнянні із 1 січня 2018р. в усіх категоріях господарств зменшилась кількість великої рогатої худоби на 2% (в т. ч. корів – на 6%), овець та кіз – на 4%, а свиней та птиці зросла на 6% та 7% відповідно, інформують у головному управлінні статистики у Черкаській області.
Залишити відповідь