7% харчових продуктів для шкіл мали відхилення показників

Snimok_ekrana_2021-34_i7% перевірених харчових продуктів, що постачалися до закладів освіти, мали відхилення за мікробіологічними показниками.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька за підсумками лабораторних досліджень харчових продуктів, передає osvita.ua.

За її словами, з початку року Держпродспоживслужбою було здійснено понад 1200 лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувались для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності.

За результатами проведеного контролю встановлено 92 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало 7% від досліджуваних зразків.

Загалом з початку року Держпродспоживслужбою було проведено 1660 позапланових та 117 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Виявлено 11 операторів ринку, які не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, та 48 операторів ринку, які здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *