За ніч украли три автівки

автоЯк інформує УМВС України в Черкаській області, у Кам’янці протягом однієї ночі двоє спільників примудрилися викрасти 3 автомобілі. Однак втекти від відповідальності їм не вдалося – наступного дня вони були затримані працівниками міліції та давали пояснення в кабінеті слідчого.

Оперативники отримали інформацію, що до викрадень авто може бути причетний 27-річний місцевий житель, який раніше неодноразово був судимий за подібні кримінальні правопорушення. Перевіряючи місця його можливого перебування, правоохоронці виявили третій викрадений автомобіль, який стояв на узбіччі дороги в Кіровоградській області. Авто стояло зі спущеним колесом, але ні в салоні ні поряд нікого не було. При огляді авто, на задньому сидінні міліціонери знайшли викрадену автомагнітолу та пакунок з одягом, взуттям і засобами особистої гігієни. Двигун виявився теплим, тож правоохоронці припустили, що викрадачі не могли далеко піти. Для затримання зловмисників було зорієнтовано та додатково задіяно працівників ДАІ Кіровоградщини, які за кілька кілометрів від покинутої автівки затримали двох чоловіків. Побачивши міліціонерів, зловмисники намагалися втекти, але правоохоронці їх наздогнали та передали співробітникам Кам’янського райвідділу міліції.

Зловмисниками виявилися двоє місцевих жителів, 27- ми та 42-ох років, які в минулому мали проблеми з законом та відбували покарання в місцях позбавлення волі. Під час розмови із слідчим зловмисники розповіли, що, будучи напідпитку, вирішили розважитися. Вночі в одному із дворів багатоповерхівок побачили ВАЗівку. Пересвідчившись, що навколо нікого немає, а машина без сигналізації, за допомогою викрутки відкрили двері. Але хоч як вони не намагалися, проте завести автомобіль їм не вдавалося. Тому покинули його, і через кілька кварталів таким же самим способом проникли у іншу машину. Однак, і тут їм не пощастило – проїхавши кілька кілометрів у автівки закінчилося пальне. Чоловіки пішли шукати черговий автомобіль. Знайшовши ВАЗ-2105, злодії викрали його і поїхали до товаришів у Кіровоград. Коли верталися додому, пробили колесо, тому покинули автівку.

Як повідомив заступник начальника Кам’янського райвідділу міліції Анатолій Валовенко, відносно крадіїв відкрито кримінальні провадження за частиною 2 і частиною 3 статті 185 (Крадіжка), частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Тепер зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. Окрім цього, правоохоронці встановили, що за день до незаконного заволодіння автомобілями, молодший спільник вчинив крадіжку з будинку кам’янівчанина, звідки викрав одяг, взуття і засоби гігієни, завдавши господарю збитків на суму близько 700 гривень. Працівники міліції продовжують проводити перевірку щодо встановлення можливої причетності крадіїв до інших схожих кримінальних правопорушень, які сталися на території міста і району.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.