Колегіанти віртуально гуляли Дрезденом

DSCN3132Однією з головних активностей тижня у школі-колегіумі став захід «Global Citizenship». Учні 8 – 11-х класів із задоволенням та цікавістю вивчали, що таке демократія, уряд та закон, отримали знання та вміння критично осмислювати політичнi та соціальні питання та зважувати докази, брати участь в дебатах і аргументувати свою точку зору.

Учні також порівнювали події світу з подіями в Україні, що сприяло їх естетичному та патріотичному вихованню, а відповідно відкритий захід мотивував учнів до вивчення іноземних мов.
Також протягом тижня іноземних мов у закладі було проведено відкриті уроки, розмовні клуби, театральні постановки, ігри, конкурси кращих учнівських зошитів та словників, створення колажу листівок з 15 країн світу, нагородження учнів колегіуму сертифікатами міжнародного зразка за участь у програмі eTwinning та проекті British Council Schools online.
2017 рік оголошено в Україні роком німецької мови. Під час тижня в школі №3-колегіумі учні зібрались у літературній вітальні, де здійснили віртуальну прогулянку Дрезденом. Головною темою заходу стала творчість Гете та відвідування учнями міста Дрезден під час подорожі Європою. Протягом зустрічі учні мали змогу передивитися цікавий фільм-путівник, мальовничу презентацію про визначні літературні місця Саксонії. Учасники декламували найвідоміші вірші Гете: «Міньон», «Пісня путника», «Квітка», «На озері» та інші мовою оригыналу. Діти мали змогу прослухати вірш «Лісовий король», покладений на музику відомого німецького композитора Франца Шуберта, вірші Гете в перекладі українською, польскою та російською мовами.
Ми намагаємось зробити процес навчання іншомовного спілкування продуктивним і відповідно мотивуючим, саме тому доклали максимум зусиль, щоб тиждень іноземних мов став феєрверком нових ідей, цікавих ігор та сучасних підходів до вивчення мови.
І не зважаючи на те, що тиждень уже минув, ми продовжуватимемо навчати дітей широко мислити, виходити за рамки одної дисципліни, бачити зв’язки між різними явищами та предметами, розвивати життєві вміння та цінності, які готують наших учнів до життя та викликів 21-го століття та сприяють подоланню мовного бар’єру.

Наталія Голоднюк,
учитель іноземної мови школи №3-колегіуму

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.