2019 рік на Черкащині вже став найбільш теплим та посушливим роком за повоєнний період

озиминаЗа попередніми розрахунками 2019 рік стане найбільш теплим та посушливим за повоєнний період спостережень. Про це повідомив Віталій Постригань, начальник Черкаського обласного гідрометцентру.

Така погода в метеорологів зветься аномальною, в агрономів – «нервовою», адже періодично виникали занепокоєння за формування врожаю. Досить згадати температурні «гойдалки», червневу спеку та найбільш тривалу засуху за останні 50 років.

Сільгоспвиробники Черкащини гідно витримали випробування погодою і зібрали пристойні врожаї. Так, цьогоріч Черкащина зайняла перше місце в Україні з урожайності  зернових та зернобобовхи культур.

За спостереженнями агрометеорологів області, на більшості площ озимина слаборозвинена. Посіви озимих культур в області перебувають в значно гіршому стані, ніж за останні роки. І їх доля значною мірою залежить від майбутньої погоди.

За прогнозом, в найближчі дні погода буде характерною для «сучасної» зими – з тривалими відлигами. Під впливом Атлантичного циклону, денні температури підвищаться до 1..6° тепла, а нічні від 2° морозу до 3° тепла. Середньодобові температури коливатимуться в межах 0..2° тепла.

З середини тижня можливі невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.