Понад 1000 смілян цього року за сприяння центру зайнятості знайшли роботу

Від налагодження  постійних ділових стосунків та закріплення привабливого для роботодавців іміджу, залежить авторитет, роль і місце служби зайнятості на ринку праці та ефективність розв’язання проблеми безробіття.

Основними формами роботи Смілянського міськрайонного центру зайнятості, які допомагають визначити та врахувати в роботі вимоги роботодавців до працівників є: відвідування підприємств, опитування роботодавців щодо перспективної потреби в кадрах, проведення масових заходів для роботодавців, робочі зустрічі керівництвом центру зайнятості з ринкоутворюючими підприємствами.

Сьогодні роботодавці міста і району потребують працівників робітничих професій таких, як: електрогазозварник, водій, тракторист, верстатник, токар, фрезерувальник тощо.

Смілянським міськрайонним центром зайнятості ведеться цілеспрямована робота щодо використання стажування під замовлення роботодавців.

За 7 місяців 2018 року центром зайнятості підписано  143 договори на проходження  стажування безробітних з подальшим працевлаштуванням у роботодавця.  Всього у 2018 році  217 безробітних  проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації.

За 7 місяців цього року роботодавцями заявлено  1377 вакансій, з них укомплектовано за сприянням служби зайнятості 1163  вакансії.  За цей період   працевлаштовано  1209  осіб, з них  348 осіб соціально незахищених категорій населення, в тому числі  18 осіб  з числа учасників АТО,  24  особи  з інвалідністю.

На сьогодні всі діючі підприємства, установи, організації та фізичні особи – підприємці співпрацюють з центром зайнятості. Прикладами тісної співпраці з роботодавцями може слугувати взаємодія Смілянського міськрайонного центру зайнятості з  такими підприємствами як: ТОВ «Кондитерська фабрика «Меркурій», ПРАТ «Спектр Сміла», ДП «Черкаське військове лісництво», КЗ «ЧОПЛ» Черкаської обласної ради,  ТОВ «Смілянський ливарний завод», ЦРЛ, КП «ВОДГЕО»  та іншими.

За ініціативою Смілянського міськрайонного центру зайнятості у 2018 році укладено  22 договори  щодо залучення громадян до громадських робіт із сільськими  радами Смілянського  району, управлінням соціального захисту населення Смілянської РДА, міським відділом культури, в яких взяли участь  121 особа.

Тільки спільні  зусилля служби зайнятості та роботодавців є запорукою вирішення соціально важливого питання зайнятості населення міста і району.

Співпраця з роботодавцями відіграє важливу роль у питаннях реалізації політики зайнятості та вирішення питань щодо підбору необхідних кадрів. Спеціалісти служби зайнятості постійно дбають про вдосконалення у наданні комплексних соціальних послуг роботодавцям.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.