1200 рейдів провели лісівники нашої області минулоріч

лісовий патрульВпродовж 2020 року в лісгоспах Черкаської області працювали 34 мобільні рейдові групи з охорони лісів від лісопорушень, проведено 1200 рейдів, складено 43 протоколи та акти по незаконних рубках деревини загальним обсягом 203,87 кбм. 

11 справ по незаконних рубках передано до правоохоронних органів. Окрім того, протягом минулого року складено  126 протоколів за порушеннях правил полювання, 46 – за засмічення лісів та за порушення правил пожежної безпеки в лісах.

У лісових насадженнях держлісгоспів для виявлення лісопорушень встановлено 16 фотопасток, лісівники періодично міняють їх місцерозміщення у лісових масивах.

За потреби використовують 5 квадрокоптерів. Всі автомобілі державної лісової охорони обладнані GPS-трекерами, а працівники мають при собі засоби фото та відеофіксації.

Варто додати, що держлісгоспи налагодили співпрацю з правоохоронними органами щодо здійснення спільних заходів у напрямку недопущення лісопорушень та незаконних рубок, а також попередження порушень лісового законодавства, інфомують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.