Біля міської дамби через Тямин розкинувся блок-пост “Правого сектору” Смілянщини. Він розташувався на перехресті пішохідної та автомобільної доріг, де склали з мішків із землею барикаду. Активісти повідомили блок-пост тут побудували ще минулого четверга. За інформацією з перевірених джерел цієї організації напередодні Великодня цією трасою мали курсувати автобуси, в яких перевозили провокаторів, з півдня у східні області, де зараз ситуація найбільш напружена. 

– Як тільки ми отримали повідомлення, що Смілою їхатимуть автобуси з провокаторами, одразу вирішили діяти, щоб не дати їм проїхати тут. За 40 хвилин набрали в мішки землю та збудували тут блок-пост. Однак автобуси, очевидно, змінили маршрут, та поїхали через Умань. А ми з тих пір тут працюємо, перевіряємо автобуси, значно рідше автівки, зазначили у “Правому секторі”.

Днем активісти не заважають дорожньому руху. Якщо і зупиняють автівки та автобуси, то лише, якщо у тих одеські, кримські, миколаївські номери. “Правий сектор” вже тривалий час закликає зкоординуватися усім громадським організаціям, також співпрацюють з правоохоронцями. Поряд з наметами контролює порядок на дорозі дільничний інспектор. Він же і має право зупиняти автівки на законних засадах. Водіїв просять показати багажник, рідше ще й паспорт. Вони з розумінням ставляться до цих прохань, адже знають для чого це робиться, підтримують нас, розповідають активісти. Підтримують активістів і сміляни, які забезпечують чергувальників харчами. Нинішню барикаду від учора перенесли далі по дорозі  та продовжують цілодобове чергування там.

Наш кор.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.