Обережно на залізниці!

За 8 місяців 2015року на підприємствах залізничного транспорту України (на станціях, перегонах, територіях підприємств та в поїздах) внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу отримали травми різного ступеню важкості 404 особи проти 433 у минулому році, у тому числі 239 із смертельним наслідком проти 285 у минулому році. Травмовано 18 дітей віком до 16 років, з них 11 смертельно.
Унаслідок наближення до пристроїв електропостачання залізниць смертельно травмовано електрострумом 13 сторонніх залізничному транспорту осіб, з них 9 неповнолітніх.
З метою попередження випадків травматизму з громадянами на залізничному транспорті адміністрація станції ім. Тараса Шевченка звертається до всіх мешканців та гостей міста Сміла щодо дотримання ними правил особистої безпеки на залізничних коліях. Нагадуємо, що

ЗАЛІЗНИЧНА КОЛІЯ Є –
ЗОНА ПІДВИЩЕННОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Основні причини випадків – порушення громадянами Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, а саме:
– ходіння по залізничних коліях, сидіння на рейці,
– прохід уздовж залізничної колії ближче 5м від крайньої рейки,
– перехід залізничної колії перед потягом, що наближається, на відстані менше ніж 400м від локомотива, тому що шлях гальмування потягу складає 1000-1200м,
– порушення правил дорожнього руху при проїзді через залізничні переїзди.
Приблизно 25 відсотків від загальної кількості випадків сталися через знаходження постраждалих в стані алкогольного сп’яніння

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки, де головним травмуючим фактором був і залишається наїзд рухомого складу , висока напруга в контактному проводі. Це все свідчить про те, що знаходження дітей в зоні залізниці може бути смертельно небезпечно.
Однак, незважаючи на існуючі правила, деякі діти самостійно знаходяться на залізничних коліях, чіпляються за автозчепи і підніжки вагонів. Пустощі не залишаються безкарні, діти отримують травми різної важкості, і як правило залишаються інвалідами. Все це можливе , тому що дітям не пояснюють, що ігри на залізничних коліях приводять до трагедії.
При відсутності контролю зі сторони батьків діти безпечно бродять на коліях, катаються на підніжках вагонів, шукають забав, при цьому дуже часто розмовляючи по телефону чи слухаючи музику в навушниках, і як наслідок, не спроможні своєчасно помітити чи почути про наближення небезпеки.

На Одеській залізниці за перше півріччя 2015 року в зв’язку з порушенням правил безпеки, зареєстровано 51 випадок травматизму, з них 26 випадків зі смертельним наслідком. В 2014році в цей же період зафіксовано 55 випадків травматизму, з них 35 із смертельним наслідком.
Кожен громадянин, який потрапив на залізницю повинен пам’ятати про особисту безпеку, пам’ятаючи про основні правила знаходження на залізничному транспорті.
ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДЛЯ ПІШОХОДІВ:
1. Пішоходам дозволяється переходити залізничні колії у встановлених місцях – пішоході мости, переходи, тунелі, переїзди.
На станціях, де немає мостів і тунелів, громадянам належить переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики «Перехід через колії».
2. Перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колії), потрібно впевнитись у відсутності поїзду.
3. При наближені потягу треба зупинитись поза межами небезпечної зони пропустити його і, впевнившись у відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.
4. Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити через колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі.
При відсутності шлагбаума перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається потяг.
ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
1. Ходити по залізничним коліям та наближатися до них на відстань менше 5 метрів.
2. Переходити і перебігати через колії перед потягом, що наближається, якщо до нього менше ніж 400 м.
3. Переходити колію відразу після проходу потяга, не впевнившись, що по сусідній колії не пересувається рухомий склад.
4. Переходити залізничні переїзди при закритому положенні шлагбауму або при червоному світлі світлофору переїзної сигналізації.
5. На станціях і перегонах пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію.
6. Проходити вздовж залізничної колії ближче 5 метрів від крайньої рейки.
7. Пролізати під закритими шлагбаумами на залізничному переїзді, а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися.
8. На електрифікованих лініях підійматися на опори, а також доторкатись до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори рейки.
9. Наближатися до електропроводу, що лежить на землі, ближче ніж на 10 метрів.
10. Підійматися на дах потягів, вагонів, а також на конструкції мостів, освітлювальних вишок тощо.
11. Класти на рейки залізничної колії будь-які предмети.
12. Підходити ближче ніж на 0,5 метрів до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття потяга до його повної зупинки.
13. Обходити вагони, що стоять на колії, на відстані менше 5 метрів від крайнього вагону.
14. Проходити між розщепленими вагонами, що стоять на колії, якщо відстань між ними менше 10 метрів.
15. Сидіти на краю посадкової платформи, перону.
16. Знаходитись на об’єктах залізничного транспорту в стані алкогольного сп’яніння.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.