Доступне навчання – для всіх

Реформування освіти в Україні передбачає зміну підходів в освіті дітей з особливими освітніми потребами, а саме розвиток інклюзивного та інтегрованого навчання, забезпечення реалізації права таких дітей на здобуття освіти в загальноосвітньому просторі, що стало одним з пріоритетів розвитку держави.

Важливим напрямком реформування освіти визначено створення інклюзивно-ресурсних центрів на базі існуючих психолого-медикопедагогічних консультацій. Створення таких центрів в Україні ініційовано громадянським суспільством і закріплено в Законі України «Про освіту», Постанові Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року №545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр».

На виконання рішенням сесії міської ради від 26.04.2- 018 № 68-4/VІІ в Смілі створено інклюзивно-ресурсний центр. Інклюзивно-ресурсний центр — важливий крок у створенні сучасної європейської системи надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Інклюзивно-ресурсний центр розташований на першому поверсі школи №11 за адресою: вулиця Рєпіна, 47

Центр здійснює свою діяльність з урахуванням таких принципів, як повага та сприйняття індивідуальних особливостей дітей, дотримання найкращих інтересів дитини, недопущення дискримінації та порушення прав дитини, конфіденційність, доступність освітніх послуг з раннього віку.

Більше читайте у газеті «Сміла» від 30 січня.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.