На рівні області обговорили питання реконструкції Тясминської дамби

^F445EBC5F340172E0034841F81F7BB2748F7FB270619B5BEB2^pimgpsh_fullsize_distr-e1490768862786Смілянський та Черкаський райони Тясминської осушувальної системи повинні були першочергово розчищені в рамках підготовки до реконструкції дамби.
Питання реконструкції Тясминської дамби та інших гідротехнічних споруд нині обговорюється на рівні області.  Як повідомляє прес-служба Черкаської ОДА, за дорученням першого заступника голови Черкаської ОДА Віталія Коваля під час проведення виїзної робочої наради, що відбулась на Тясминській насосній станції на Чигиринщині  фахівці Служби автомобільних доріг, Чигиринської райдержадміністрації та управління водних ресурсів отримали завданя напрацювати механізм щодо обмеження руху великовагового транспорту по Тясминській дамбі й нададуть пропозиції альтернативних маршрутів. Фахівці зауважують, нинішній стан Тясминської дамби потребує реконструкції.
Начальник обласного управління водних ресурсів Микола Шведенко поінформував про технічний стан бокової мережі каналів і регулюючих споруд Тясминської осушувальної системи. Вона сягає 12 тис. га і включає в себе 256 гідроспоруд.  Розчистки ж потребують насамперед два райони: Смілянський – 699 га (20 гідроспоруд) та Черкаський – 1757 га (85 гідроспоруд).
Одним із вирішення цього питання є контроль такого транспорту. Для цього необхідні габаритно-вагові комплекси. Днями запланували провести і нараду за участю керівництва області, водних господарств та проектних організацій, аби визначити початкові, базові складові для техніко-економічного обгрунтування комплексного проекту відновлення Тясминського басейну.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.