Яку орендну плату за землю платитимуть сміляни у 2017 році

Мешканців Сміли, які мають земельні ділянки на умовах оренди, м’яко кажучи, вражав значний розмір орендної плати останні два роки. Багато хто був змушений вживати кардинальні дії до зменшення орендованих площ шляхом приватизації землі, переоформлення домоволодінь на рідних, членів сім’ї (які не використали свого права на безоплатну приватизацію) і навіть розривати договори оренди часом відмовляючись від дуже потрібних площ.

Причиною цього стало внесення змін до Податкового кодексу України законом України від 27.03.2014 «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні», яким мінімальний розмір орендної плати для громадян орендарів одразу був піднятий у 33 рази. Та ще й підвищений коефіцієнтами інфляції за 2014 рік – 1,249, за 2015 – 1,433. Немає сенсу оповідати, скільки часу й паперу на звернення, вимоги і пропозиції було переведено за майже три роки дії кабальних норм всіма, хто розумів причину та шляхи усунення проблеми. Головне, що в результаті очікуваним і приємним подарунком до новорічних свят стало прийняття Верховною Радою та підписання Президентом України закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», який набрав чинності з 1 січня 2017 року. За одною з великої кількості змін внесених цим законом до Податкового кодексу України, змінено вимогу підпункту 288.5.1. статті 288 щодо розміру орендної плати, яка тепер не може бути меншою розміру земельного податку, встановленого для відповідної категорії земельних ділянок на відповідній території.
Детальніше роз’яснення Олександра Парахоні, заступника начальника управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин міста читайте в газеті “Сміла”

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.