Правоохоронці Черкащини проводять акцію “Пішоход! Захистись – засвітись!”

pm347image003В рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху, співробітники Управління превентивної діяльності ГУНП в Черкаській області провели профілактичні заходи з пішоходами на дорогах Черкаського району. Дана акція проводилася для попередження дорожньо-транспортних пригод за участю цієї категорії учасників дорожнього руху.
Згідно статистичних даних з початку року на території Черкащини зареєстровано 191 дорожньо-транспортну пригоду за участю пішоходів внаслідок яких 30 осіб загинуло та 173 отримали тілесні ушкодження.
Щодня співробітники поліції проводять широку роз’яснювальну роботу серед учасників дорожнього руху. Щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі в темний час доби, або в умовах недостатньої видимості, заради своєї безпеки, пішоходи зобов’язані вжити заходів для позначення себе на проїжджій частині.
Ризик потрапити в небезпеку на дорозі зменшується в рази, якщо речі відмічені світлоповертаючими елементами. Необхідними характеристиками відзначаються елементи одягу, взуття, рюкзаків, сумок і тому подібне, які містять світлоповертаючі елементи, інформує сектор комунікації ГУ НП у Черкаській області.
Звертаємося до пішоходів! Ні в якому разі не перетинайте проїжджу частину в невстановленому місці. При русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості рекомендуємо мати при собі предмети зі світлоповертаючимиелементами і забезпечувати видимість цих предметів водіям.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.