Смілянам розповіли, як харчування, турбота про здоровʼя та відмова від алкоголю змінюють життя

Фахівці Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують просвітницьку роботу для підвищення рівня обізнаності населення з питань здорового способу життя.

Цього разу санітарна фельдшерка Любов Степаненко охопила ознайомчими бесідами Шевченківську залізничну дільницю. Фахівчиня надала персоналу дільниці, пасажирам та працівникам місцевих магазинів корисні поради щодо:
*здорового та збалансованого харчування, зокрема:
• де шукати вітаміни навесні;
• які продукти мають переважати у щоденному раціоні;
• що має містити «Тарілка здорового харчування»: половину – овочі, фрукти та зелень; другу половину — різноманітні каші, нежирне мʼясо, риба, бобові, сухофрукти та горіхи;
• чому важливо зменшити вживання оброблених продуктів, цукру та
• солі;

*ментального здоров’я:
• як розпізнати перші ознаки його порушення;
• куди звертатися по допомогу;
• чому важливо приділяти увагу емоційному стану;

*профілактики інсульту:
• як вчасно розпізнати симптоми інсульту;
• що робити у випадку появи тривожних сигналів;
• які кроки допоможуть знизити ризик його виникнення.

Окрему увагу було приділено темі впливу алкоголю на здоров’я. Адже вживання алкоголю навіть у невеликих дозах шкодить життєво важливим органам і системам. Особливу небезпеку становить алкогольна залежність, яка може непомітно розвиватися, поступово позбавляючи людину контролю над власним життям.

Подібні заходи — важливий крок до формування культури турботи про фізичне та психічне здоров’я серед населення.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.