Синоптики повідомили про кількість опадів на Смілянщині у другій декаді травня 2016р.

Якщо перша декада травня на Смілянщині в поточному році характеризувалася помірно теплою погодою, з кількістю опадів близькою до норми, то друга декада травня видалася дуже вологою. Впродовж періоду 11-15 травня опади у вигляді дощів різної інтенсивності – від помірних до сильних – спостерігалися щоденно. І вже за цей період їх випало 31 мм, що відповідає 388% декадної і 69% місячної кліматичних норм. Таку дощову погоду в нашому краї обумовлює вихід активного південного циклону.

З початку травня на Смілянщині дощу випало 42 мм – 93 % місячної норми.

Така кількість дощу, звичайно, є значною, однак влітку дощі переважно носять зливовий характер і їх кількість та інтенсивність може бути значною. Так, найбільша кількість опадів в травні в Смілянському районі спостерігалась в 2014 р. – 134 мм, що відповідає 3-ом місячним нормам.

За прогнозом, на поточному тижні варто очікувати ще 2 порції інтенсивного дощу. Найбільш інтенсивні дощі, місцями з грозами та шквалами, пройдуть вночі та вранці 17 травня. Вдень дощів поменшає, температурний фон знизиться на 2-4º. В наступні 2 доби очікується погода без істотних опадів, але прохолодно, особливо в нічні години. Однак, вже з наступного тижня погоду регіону покращить антициклон, тому дощів поменшає, а денна температура повітря досягатиме літніх значень.

За даними метеостанції Сміла

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.