Сміла отримає 7,5 млн грн з держбюджету на різницю в тарифах

Депутати Смілянської міської ради зібрались на позачергову сесію. Питання на порядку денному було нагальним. На розгляді – проєкт рішення “Про надання згоди КП “Смілакомунтеплоенерго” на вчинення правочину”.

Цим проєктом запропоновано надати згоду комунальному підприємству на укладення договору про відступлення права вимоги з ТОВ “Смілаенергопромтранс”, що дасть змогу комунальному підприємству забезпечити споживачів міста послугами з постачання теплової енергії.

Держава передбачила відшкодування різниці в тарифах для теплопостачальних підприємств.

Скористатись цією можливістю можуть лише ті підприємства, що використовують газ для виробництва теплової енергії. Оскільки ТОВ «Смілаенергопромтранс» в основному використовує деревне паливо, їм запропонували взаємовигідний договір. У них є невикористані від держави кошти за різницю в тарифах, а у КП “Смілакомунтеплоенерго” – поточна заборгованість за газопостачання.

Тому є можливість зробити договір переуступки боргу з приватного підприємства на комунальне.

– КП “Смілакомунтеплоенерго” впродовж року повертатиме ці кошти “Смілаенергопромтрансу”. Це вигідно обом теплопостачальним підприємствам, адже одні погасять заборгованість за газ, а інші зможуть на ці кошти закуповувати деревину. А в загальному це спрацює в плюс для забезпечення сталої послуги з теплопостачання для всіх смілян, що користуються централізованим опаленням, – пояснив міський голова Сергій Ананко.

Проєкт рішення було детально розглянуто та обговорено депутатами. Директори теплопостачальних підприємств озвучили своє бачення щодо умов укладення договору.

В результаті обговорень рішення було хувалено одноголосно, а керівники “Смілакомунтеплоенерго” та «Смілаенергопромтрансу» підписали договір про переуступку боргу, в результаті якого буде отримано 7,5 млн грн з державного бюджету по відшкодування різниці в тарифі.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.