30 років – першій у Смілі телерадіомовній студії «Тясмин»

Тридцять років відзначила перша у Смілі і одна з перших на Черкащині телерадіомовна студія «Тясмин». Знаменна подія зібрала майже всіх, хто стояв біля витоків телестудії і нинішній колектив.

Урочистості відбулися у нещодавно відремонтованому осучасненому приміщенні культурно-просвітницького центру.

Першим привітав ювілярів засновник Смілянської телерадіомовної студії «Тясмин», міський голова
1990-1998 років Олександр Котькало, який задумав створення студії у 1991 році, у 1992-му вона вже була в ефірі.

Колектив телерадіомовної студії «Тясмин» сьогодні – це комунальне пiдприємство «Медіа-центр», очолює його Людмила Скороход, заступником керівника є Юлія Харченко, яка телестудії «Тясмин» присвятила більше 25 років і з 2007 по 2010 рік була її директором.

Від імені міського голови Сергія Ананка, міської влади заступник міського голови Тетяна Карло вручила грамоту Олександру Котькалу та привітала колектив телестудії. Розвитку та процвітання побажав ювілярам Юрій Студанс, секретар міської ради, яка є засновником телерадіомовної студії «Тясмин».

Творчих працiвників студiї відзначила Грамотами Черкаська районна військова адмiнiстрацiя.

Почесну мiсiю нагородження виконав та передав вітання від начальника РВА Валерiї Бандурко її заступник Богдан Солошенко.

Вітання висловив і голова Тернівської громади Юрiй Кривда.

Колектив телестудії Тясмин отримав Подяку упралiння освіти, молоді та спорту від начальниці управління Тетяни Трушкової.

Телерадіомовну студію «Тясмин» привітали заслужений працiвник освіти України Олена Дзевульська, яка кілька десятиль очолювала гімназію ім. В.Т. Сенатора та нинiшнiй її директор Леся Бойчук, директор школи №3-колегіуму Олена Золотоверха. Подякував тясминцям Будинок дитячої та юнацької творчості, де у 1996 році за підтримки телестудії «Тясмин» було створено першу на Черкащині дитячу телестудію «Я + Ти» та мультимедійну редакцію.

Із перших днів своєї діяльності телестудія «Тясмин» – пліч-о-пліч із працівниками культури, зазначила начальник відділу культури Ірина Бобошко. До побажань доєдналися директор міської централізованої бібліотечної системи Ірина Огус, директор краєзнавчого музею Надія Вілентко.

Музичні вітання подарували колектив «Вербиченька» БК ім. Т.Г.Шевченка, народний аматорський гурт козацької пiснi «Заграва», від Дитячої школи мистецтв її вихованець Андрій Луценко, працівник будинку культури ім. Т.Г. Шевченка Костянтин Хавренок.

Пiдсумував вiтальнi виступи настоятель храму Різдва святого Іоанна Хрестителя, військовий капелан, волонтер Михайло Шевчук, який співпрацює із телестудією 23-й рік та зазначив, що студія завжди була проукраїнська, мала завжди українську позицію.

Перша міська телерадіомовна студія «Тясмин» працює для глядачів й заради глядачів. Колектив відзначений Грамотами Верховної Ради України, Нацiональної ради з питань телебачення та радіомовлення, обласної, районної та міської влади.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну колектив телестудії займається волонтерською діяльністю.

Тясминці прагнуть тримати високий рівень регіонального телебачення, знають свою справу і роблять її професійно.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.