Перший місяць роботи медиків екстренки Черкащини на деокупованій Херсонщині

Черкаська екстренка почала надавати допомогу на деокупованих територіях Херсонщини першими серед Центрів ЕМД в Україні. З моменту початку роботи пройшов місяць.

Наші медики надавали допомогу мешканцям Кочубеївської громади. За цей місяць уже відбулося чотири ротації бригад Медицини катастроф Черкаського Центру – з жителями звільненої Херсонщини працювали медики з Черкас, Умані та Сміли. Загалом у роботі взяло участь 18 осіб команд Медицини катастроф.

До бригад Черкащини за допомогою звернулися 320 осіб з найрізноманітнішими хворобами – від критичних станів до максимального загострення хронічних хвороб, зокрема і від психологічного навантаження, яке прийшло разом з бідою під назвою «руський мир» після обстрілів і жорстокої поведінки окупантів. Крім медичної допомоги ці 320 осіб і члени їх родин зрозуміли, що вони не самі зі своїми проблемами і держава про них дбає. В цій місії це, певне, найважливіший аспект.

Що можна сказати після першого місяця, проведеного на деокупованих територіях. Люди чекають медичної допомоги, психологічної підтримки та просто розуміння, що про них не забули. До прикладу, в одному із населених пунктів наших медиків чекали дві години – бо побачили, що біля розбомбленого мосту після дощу автівка швидкої не змогла пробратись через річку вбрід. І люди очікували просто на вулиці, доки медики поїхали в об’їзд, накинувши тридцять кілометрів розбитими дорогами.

Наступна громада, в якій працюватимуть черкаські медики – Великоолександрівська громада.

Відсьогодні розпочали працювати там. І з 21 листопада там надаватимуть допомогу одразу дві бригади фахівців екстренки Черкащини.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.