В області виробляють м’яса з розрахунку на одну особу втричі більше за норму споживання

мясоЗа останні роки річна реалізація худоби та птиці складає 460 – 480 тисяч тонн. З них майже 91% виробляється в сільськогосподарських підприємствах.

У розрахунку на одного жителя Черкаської області виробляється 270 кг м᾽яса, що у 3,6 рази перевищує фізіологічні норми споживання. В структурі виробництва – 3,5% яловичина, 7,2% – свинина, 89% м’ясо птиці, інформує пресслужба Черкаської ОДА.

З метою стабілізації ситуації у розвитку галузі свинарства, подальшого збільшення виробництва свинини, удосконалення технології виробництва та забезпечення біобезпеки ферм та комплексів з виробництва свинини була розроблена Програма розвитку галузі свинарства в Черкаській області на 2010 – 2020 роки.

Чисельність поголів’я свиней станом на 01.01.2021 року збільшилася на 16,5 тис. голів та складає 218,1 тис. голів .

За період реалізації Програми стабілізувалися обсяги виробництва свинини в сільгосппідприємствах на рівні 27-30 тисяч тонн в рік.

Приорітетним напрямком розвитку галузі є запровадження виробництва на свинокомплексах на промисловій основі.

Також, в області, для недопущення поширення інфекційних хвороб сільськогосподарських тварин та оправного реагування в разі їх виникнення розроблена Програма запобігання виникненню захворювань домашніх свиней африканською чумою та інших інфекційних хвороб тварин, утворення резервного фонду на випадок виникнення вогнища захворювання.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.