Життя на межі екстріму

Незвичайне захоплення має 18-річний смілянин Андрій Мартиненко. Відомий у місті і за його межами любитель екстріму демонструє на собі трюки, які не наважаться зробити звичайні люди. Відео із неординарними «витівкамми» Андрія стали досить популярними серед молоді та школярів, які є постійною аудиторією юнака-екстремала.


14 липня – день рибалки

Лише кілька тижнів минуло, як Марія Горбачова захопилася риболовлею. І хоч нелегко дівчині впоратися з вудками, але терпіння і спритності вистачає, щоб уже записати на свій рахунок перші перемоги у змаганнях. Нещодавно у відкритому обласному турнірі з риболовлі поплавковою вудкою серед людей з функціональними обмеженнями Марія наловила 3 кілограми 515 грамів риби і посіла друге […]


«Він Кобзаря захищав!»

(новела) Володьці майже чотирнадцять. За батька-матір у нього змалечку вихователі дитячих будинків та шкіл-інтернатів. Майже одностайно вони вперто втлумачували хлопцеві, що він щасливий, бо житиме колись при комунізмі. Про світле майбутнє наступних поколінь педагоги, як правило, говорили фанатично, зі спазмами у горлі й радісним блиском в очах.


Музей спорту урочисто відкрито

Ця подія у Будинку фізкультури «Локомотив» перетворилася на яскраве спортивне свято. Відкриття музею приурочили 90-річчю фізкультурно-спортивного руху в нашому місті, невід’ємною частиною якого є славні сторінки становлення, розвитку і сьогодення спортивного життя шевченківських залізничників. Святкова подія об’єднала різні покоління спортивної громадськості – від ветеранів до зовсім юних.


Фронтовими дорогами

До 70-річчя визволення черкащини Ім’я Почесного громадянина Сміли Максима Костянтиновича Величка назавжди золотими літерами вписане в історію нашого міста. Фронтовик, повний кавалер орденів Слави, Червоної Зірки, медалі «За відвагу», інших бойових нагород, він багато літ трудився розмітником на Смілянському машинобудівному заводі. За видатні трудові досягнення, випуск продукції високої якості був удостоєний найвищої нагороди – ордена […]