Першокласники загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 побували на віртуальній екскурсії «Шляхами долі Кобзаря». Під час якої разом з улюбленою вчителькою Оксаною Миколаївною Макаровою «прожили» дитячі роки Тараса Шевченка, із задоволенням декламували  вірші з «Кобзариків», подарованих їм  на 1 вересня. Мандрували Україною, зачаївши подих, спостерігали за юним художником, коли він малював білими ночами у Літньому саду.

До речі, першокласники отримали перші уроки малювання вуглинками. Оксана Миколаївна познайомила школярів із шеститомником «Кобзаря», найдавнішими виданнями однойменної збірки, що зберігаються у шкільній бібліотеці.

Емоційна «музична хвилинка» познайомила з піснями, які подарував світові український композитор М. Лисенко на рядки поезій Т. Шевченка.

Учні розповідали про своє перше знайомство з творами всесвітньо відомого поета. Першокласниця Аліна Крикуненко розповіла, що у її родині читають «Кобзаря» рідною, ромською мовою.

На завершення виховного заходу учні перевірили міцність набутих знань, відповівши на питання вікторини «Питання від Кобзаря».

Тож тепер залишилося дочекатися теплих днів, щоб помандрувати до Моринців, де колись робив свої перші кроки маленький Тарасик.

Прес-центр школи №2

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.