У Смілі розпочала працювати група з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення

143910093_1297094097324381_6953651648109324987_n_0Розпорядженням міського голови від 16.01.2021р. у Смілі утворили міжвідомчу робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Ця група проводитиме обстеження суб’єктів господарювання міста на постійній основі, інформує офіційний сайт Смілянської міської ради.

26 січня члени робочої групи розпочали проведення обстежень. Провели безпосередні візити та провели роз’яснювальну роботу. Підприємцям наголосили на тому, що недопустимо виплачувати заробітну плату працівникам менше «мінімалки», неприпустимо допускати до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Незважаючи на проведення роз’яснювальних заходів щодо вимог діючого трудового законодавства, оформлення найманих працівників належним чином є проблемою.

Підприємці закликають легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить: зняти соціальну напругу, громадянам отримати реальну соціальну підтримку.

Своєчасна й повна сплата платежів у Пенсійний фонд України, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.