Школярі відтепер проходять практику у військово-навчальному центрі

2015_10_08_NVPZ.mpg_snapshot_13.22_[2015.10.13_13.38.37]Вивчаючи предмет “Захист Вітчизни” старшокласники дізнаються про завдання  Збройних Сил України та інших військових формувань, засвоюють основи захисту Вітчизни, цивільного захисту і медико-санітарної підготовки.  Знання, уміння та навички закріплюють на військово-польових зборах. Полігоном для практичних занять став військово-навчальний центр, який розгорнувся на Паланці. І в ці прохолодні осінні дні тут було гаряче. Такі навчання стали можливими за підтримки управління освіти, молоді та спорту разом з військово-навчальним табором і дієвою та потрібною частиною вивчення предмету «Захист Вітчизни».

Реалії сьогодення такі, що нинішня молодь повинна неодмінно мати гарну фізичну підготовку, не лише знати теорію, а й на практиці вміти чітко і правильно надати долікарську допомогу пораненому в умовах бойових дій. Саме цьому навчалися старшокласники у військово-навчальному центрі, який відкрили цієї весни. Тут на Паланці, достатньо місця для імітації воєнних дій і є все  необхідне для навчальних зборів. Центр очолює Віктор Овчаренко. Інструктор Вадим Козловський розповів про основи тактичної медицини, зазначив, що найголовніше на полі бою не лікувати, а врятувати від загибелі. Школярок вчать надавати долікарську допомогу, в тому числі накладати джгути. Наголошували, що джгут в умовах бою нерідко стати єдиним засобом порятунку. Краще засвоїти навчальний матеріал допомагають конкретні приклади з досвіду антитерористичної операції.

Інструктори звертали увагу на те, щоб юнаки провели розминку і без проблем здолати смугу перешкод. Окрім цього майбутні захисники взяли участь у імітованому бою. Мали нагоду ознайомлення зі зброєю, користуватися автоматом, відчути себе в умовах наближених до життя і побуту військовослужбовців. Військово-польові збори мають і інші важливі завдання. Вони виховують почуття національної гідності, морально-психологічні якості громадянина, патріота, захисника Вітчизни. Практичні заняття в курсі вивчення предмету «Захист Вітчизни» навчальному процесі стають пріоритетними, адже коли в країні тривають бойові дії захистити себе та своїх близьких повинен вміти кожен. А ти більше майбутні захисники держави.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.