На Черкащині СБУ веде системну боротьбу з контрабандою

СБУЗа 10 місяців цього року правоохоронці попередили незаконне переправлення великих партій наркотиків, державних лісових ресурсів і протиепідеміологічних засобів.

Було блоковано контрабанду оптової партії психотропних речовин за кордон на більше ніж 15 мільйонів гривень. Наркотрафік організували декілька мешканців Черкаської та Сумської областей, які намагалися переправити «товар» через держкордон автотранспортом наркокур’єрів. Правоохоронці затримали автомобіль одного з фігурантів поблизу державного кордону. Під час його огляду було виявлено майже 30 кілограмів готової психотропної речовини – мефедрону.

Також співробітники СБУ попередили нелегальне переправлення понад 10 тисяч респіраторних масок до однієї з європейських країн. Фігурант намагався налагодити механізм контрабандного переправлення респіраторних масок за кордон. Зарубіжним клієнтам ділок планував реалізувати захисні засоби за понад 700 тисяч гривень.

Заблокували працівники СБУ і незаконне переміщення за кордон забороненої до експорту цінної деревини на 200 тисяч доларів. Нелегальний бізнес організували представники однієї з столичних комерційних структур. Вантажівку затримали під час спроби перетину митного кордону «Київ-Столичний».

У межах усіх цих кримінальних проваджень тривають слідчі дії, інформують в управлінні СБУ в Черкаській області.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.