За тиждень на водних об’єктах області сталося 8 надзвичайних подій

топиться водаЧерез власну необачність та нехтування правил безпеки, наприкінці червня на Черкащині сталося 5 трагедій:
– у селі Косарі, Кам‘янського району, де потонув 36-річний місцевий житель;
– у Черкасах, де просто на очах у людей потонув чоловік, якому також було 36 років.
– у селі Ротмистрівка Смілянського району за поки що невстановлених обставин у місцевому ставку потонув 40-річний чоловік;
– у Смілянському районі під час прогулянки подвір‘ям, до штучної водойми, яку використовували для поливу впала 9-річна дівчинка. Врятувати дитину не вдалося;
– у селі Матвіївка, Золотоніському районі, під час відпочинку у затоці річки Дніпро, пішов купатися та потонув 35-річний чоловік.

Водночас, завдяки своєчасному реагуванню рятувальників у кількох випадках вдалось запобігти трагедіям, інформує Костянтин Проценко, речник Черкаського обласного управління ДСНС.

У Смілі, під час купання у річці Тясмин в акваторії міського пляжу почала тонути дівчина. Небезпеку помітив черговий рятувальник, Смілянської рятувальної станції. Водолаз допоміг знесиленій дівчині дістатися берега.

Попри застереження черкаського Гідрометцентру про можливе ускладнення погодних умов, шквали та грози, люди продовжують себе поводити немов би ці загрози мають абстрактний характер і жодним чином їх не стосуються.

28 червня близько 20:30 в акваторії річкового порту на Дніпрі, у зв’язку з дощем та сильним вітром патруль Черкаської комунальної аварійно-рятувальної служби врятував чоловіка, що опинився серед хвиль у гумовому човні.

Згодом евакуювали його дружину, яка не встигла покинути острів Чаїний до початку негоди.

Майже одночасно водним патруль Управління патрульної поліції провів евакуацію родини з 3-річною дитиною. Люди відпочивали на байдарках і намагалися сховатися від негоди на острові Чаїному.

Загалом, з початку року в областы зареєстрованы 40 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких 22 особи загинуло (з них 1 дитина) та 23 людей вдалось врятувати (з них 4 дитини).

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.