Повідомлено про підозру жителю Черкащини, який проходить військову службу в «народній міліції ДНР»

На Черкащині розслідується справа за фактом участі у терористичній організації «Донецька народна республіка» та сприяння її незаконній діяльності. Справу розслідує слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Черкаській області, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Черкаської області.

Встановлено, що житель Черкащини, перебуваючи на території, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Донецька народна республіка», у вересні 2014 року вступив до складу незаконного формування «народної міліції ДНР». Чоловік виконував роботи з будівництва споруд на лінії розмежування з підрозділами Операції об’єднаних сил, чим сприяв діяльності вказаної вище терористичної організації.

На підставі зібраних матеріалів кримінального провадження особі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої, інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.