Депутатів районної ради притягнули до відповідальності за корупційні правопорушення

прокуратура іконкаСмілянська місцева прокуратура встановила факт несвоєчасної подачі декларацій про доходи депутатами Городищенської районної ради. Віповідно було порушено вимоги чинного антикорупційного законодавства, інформують місцевій прокуратурі.

Зібрані матеріали за вказаним фактом Смілянська прокуратура направила до управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки України, працівниками якого за наявності складу адміністративних правопорушень складено відповідні протоколи.

19 червня двох депутатів Городищенської районної ради визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП – несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Посадовців притягнули до адміністративної відповідальності, також вони мають сплатити штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі рішення суду не набрало законної сили.

Робота місцевої прокуратури з виявлення та протидії корупційним правопорушенням, притягнення до відповідальності винуватих осіб триває.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.