До 15 травня розраховувати на суху та стійку погоду на Черкащині не варто

погода у травніЗараз атмосфера над континентом активна, погодним балом правлять циклони зі своїми «помічниками» атмосферними фронтами. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Вихідними інтенсивні дощі пройшли західніше України – заливало Болгарію, Словаччину та Чехію. Подекуди зливи супроводжувалися градом та сильним вітром. Тим часом на Черкащині було більш спокійно, пройшли звичайні грозові дощі, які розподілилися нерівномірно.

Цього тижня зберігатиметься нестійка, мінлива погода з нерівномірним розподілом грозових дощів, місцями у супроводі граду та шквалу. До цього додасться ще й зниження денної температури до 15-20º тепла проти нинішніх денних максимумів +24º.

Завтра зранку хмари ще не будуть здатними на суттєвий дощ, а вже пообіді до Черкащини наблизяться атмосферні фронти південного циклону з дивною назвою «XERXES».

Основна порція дощу прогнозується завтра вдень та вночі 8 травня. Чекаємо грози, місцями з градом та шквалистим вітром.

Вдень пам’яті та примирення істотних опадів не очікується, а вже 9 травня в День перемоги в регіоні знову задощить. У період з 10 до 13 травня переважатиме без істотних опадів погода та дещо потепліє.

Проте, розраховувати на стійку та суху погоду на Черкащині щонайменше до 15 травня не варто.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.