Уроки «Захисту Вітчизни» як школа становлення громадянина-патріота України

DSCN9573Предмет «Захист Вітчизни» відіграє значну роль у підготовці учнів до захисту Батьківщини. Саме на заняттях з навчального предмета «Захист Вітчизни» у Смілянському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів допризовна молодь формує почуття патріотичної свідомості та національної гідності, отримує початкову військову підготовку.

З метою вивчення стану викладання предмета «Захист Вітчизни», 15 березня в Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів було проведено відкритий урок для учнів 1 курсу (викладач Мальований Роман Анатолійович).

Тема уроку «Прикладна фізична підготовка» відповідала меті, а саме: ознайомлення учнів з теоретичними засадами фізичної підготовки, заходами безпеки життєдіяльності під занять та комплексними вправами; розвитку морально-бойових якостей – витримки, сміливості, вихованню взаємодопомоги, дружніх стосунків в колективі та патріотизму.

Згідно вимог до уроків «Захист Вітчизни», було проведено тренування учнів у виконанні стройових прийомів, яке виконувалося з урахуванням всіх вимог Стройового Статуту Збройних Сил України.

Уроки Захисту Вітчизни мають стати для кожного учня школою становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єднанню українського народу та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

Прес-центр ЦППРК

DSCN9573 1

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.