Смілянські педагоги поділилися досвідом кар’єрного становлення особистості

DSCN0891У Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів відбулися педагогічні читання на тему «Кар’єрне становлення особистості у вимірі нової філософії освіти». Зокрема методист зазначила, що кар’єра – це успішне просування в області суспільної, службової, наукової і іншої діяльності. Вона є невід’ємною частиною життєвого устрою тієї людини, яка хоче добитися успіху в житті. Кар’єрне зростання – це все ті ж методи і дії, які людина може застосувати для досягнення будь-яких поставлених ним цілей.

Педагогічні читання розпочала методист Фесун М.М. із виступом на тему «Кар’єра. Види. Планування», де зробила акцент на становленні професійної кар’єри робітника. Щоб правильно організувати своє кар’єрне зростання, передбачити всі пастки на своєму шляху, потрібно навчитися розподіляти свої сили і час, уміти вибирати потрібні цілі, ставити перед собою завдання і багато що інше. Успіх у кар’єрі можна розглядати як з точки зору просування від однієї посади до іншої, більш високої, так і з точки зору ступеня оволодіння певною професією, навичками та знаннями, які її складають.

Доповнили виступ методиста педагогічні працівники закладу. Зокрема, педагогічними працівниками були висвітлені наступні питання:

  • проблеми професійного становлення в умовах ринкового середовища Куценко А.А.
  • педагогічна допомога особистості у виборі індивідуальної траєкторії кар’єрного розвитку – Хоруженко Л.Г.
  • планування кар’єри як головна передумова успішності сучасної особистості –Барановська Н.А.
  • здійснення професійної діяльності на засадах системного вдосконалення професійних знань та умінь у відповідності з вимогами конкретних умов праці – Мальований Р.А.;
  • формування компетентностей, необхідних для вироблення актуальних практичних навичок у здобувачів освіти – Одородько О.В.
  • формування особистості, яка здатна визначити шляхи самореалізації в новому, динамічному сучасному суспільстві – Поліщук Т.М., Вовк В.В.

Під час педагогічних читань, заступник директора з навчально-виробничої роботи Барановська Н.А. провела з педагогічними працівниками тест «Як визначити ділову карєру», під час проведення якого кожен працівник мав можливість визначити яким чином краще здійснювати планування кар’єри. Підводячи підсумки, педагоги дійшли до спільної думки, що сходження по щаблях кар’єрних сходів ніколи не було справою простим, особливо в сучасних умовах. У сучасному світі важливо бути не просто гарним фахівцем, важливо бути кращим.

DSCN0901 DSCN0900 DSCN0891

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.