Погодні умови на Смілянщині в першій декаді грудня 2018 року і прогноз погоди на другу декаду грудня 2018 року

погодаПерша декада грудня по погодних умовах характеризувалася зниженим температурним фоном, кількістю опадів дещо вище норми та значною кількістю небезпечних явищ погоди: густими туманами видимістю до 100 м,  налипанням мокрого снігу, ожеледдю та ожеледицею на дорогах. Про це інформують у метеостанції Сміли.

Середня декадна температура повітря становила -2,3°, що на 1° нижче норми. 

Максимальна температура повітря підвищувалась до +3°, поверхня снігу прогрівалась до +2°.

Мінімальна температура повітря знижувалась до -17°, поверхня снігу охолоджувалася до -22°. Впродовж декади опадів випало 28 мм – 165% від кліматичної норми. Добовий максимум опадів становив 18 мм (01.12). 

Промерзання грунту із значеннями 3-7 см спостерігалося щоденно. Рівномірний сніговий покрив залягав впродовж декади. Середня висота снігового покриву на метеомайданчику впродовж декади коливалася в межах 6-22 см.

Радіаційний фон у Смілі становить 12 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

За прогнозом синоптиків, в 2-й декаді грудня очікується справжня зимова погода. Так, перша п’ятиденка декади відзначиться виходом південного циклону, снігопадами різної інтенсивності та коливаннями температури від 3º морозу до 2º тепла. В подальшому, внаслідок впливу Скандинавського антициклону, опади припиняться, температура повітря поступово знизиться до 8-13º морозу. Наприкінці декади, з наближенням чергового атлантичного циклону, морози послабнуть до 1-3º, можливий невеликий сніг. За такої погоди приріст снігового покриву в нашому краї може скласти 12-20 см.

Упродовж доби 12 та вночі 13 грудня в період проходження атмосферного фронту з комплексом небезпечних погодних явищ краще утримуватися від далеких поїздок, а при плануванні подальшої діяльності прислухатися до прогнозів погоди.

До уваги рибалок! На водних об’єктах відбувається послаблення і руйнування льодових утворень. Лід тонкий і ненадійний, виходити на нього вкрай небезпечно!

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.