Смілянські школярі «доторкнулися» до історії трипільської культури

Изображение 007Під час вивчення теми «Трипільська археологічна культура» шестикласники школи №3-колегіуму не лише ознайомилися із теоретичним матеріалом, а також отримали можливість «наблизитися» та, навіть, «доторкнутися» до історії.

Цьому сприяла неймовірно цікава та пізнавальна екскурсія до села Легедзине Тальнівського району.

Між сучасними селами Тальянки та Легедзине археологи відшукали ціле трипільське городище, площа якого 450 гектарів. За даними дослідників, у III тисячолітті до нашої ери тут проживало п’ятнадцять тисяч осіб. Це найбільше поселення свого часу на планеті і воно було у нас на Черкащині. І це вражає та захоплює.

Окрім будівель трипільської культури натуральної величини, що утворюють музей просто неба, у музеї також побачили різноманітні експонати тієї доби: посуд, черепки, знаряддя праці із кісток та каміння, глиняні статуетки тварин та людей, яким вже понад 5 тисяч років. 

Після екскурсії, окрім обміну враженнями від поїздки, у шестикласників була можливість вже на уроці історії перевірити та закріпити свої знання про трипільську культуру під час практичної роботи, що посприяло розвиткові предметних компетентностей з історії.

Сергій Мачуський,

учитель історії школи №3-колегіуму

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.